Wednesday, November 29, 2006

Προτεινόμενη άσκηση φυσικής

Πετάχτηκε μπροστά μου από το πουθενά...Σε ποιό χρονοντούλαπο ήταν θαμμένη και πώς επέζησε μετά από 2 μετακομίσεις ελλάδα-γαλλία (και τ'ανάποδο) και άλλες τόσες εντός Αθηνών; Πού κρύφτηκε 11 χρόνια και ποιό θαύμα την έφερε εμπρός μου απόψε; Αναμνήσεις...

Φροντιστήρια, στο Ορόσημο. Τμήμα τρελλό, από τα πιο δυνατά στην ιστορία του φροντιστηρίου αλλά και τα πιο "επίφοβα"...προειδοποιήσεις σε κάθε καινούργιο καθηγητή για "τα παιδιά αυτά είναι απίστευτα, φοβεροί μαθητές αλλά κουβαλάνε τόνους τρέλα, δεν ξέρεις τι σε περιμένει..."
Ένας κι ένας οι καθηγητές, αστέρια, νέοι οι περισσότεροι, με πολύ κέφι και πυγμή εκεί που χρειαζόταν. Πάρτυ τα μαθήματα, πρέπει να ήμασταν από τους λίγους επίδοξους φοιτητές ιατρικής που περίμεναν το φροντιστήριο σαν διάλειμμα. Σκληρή δουλειά αλλά και τόσο μα τόσο γέλιο. Ζωή ολόκληρη, φιλίες, τσακωμοί, έρωτες....κι οι καθηγητές να συμμετέχουν σε ΟΛΑ τα παραπάνω :-p

Κι ανάμεσά τους, ο Καλλιμάνης...ΜΟΡΦΗ ! Μούσι, μαλλί χύμα στο κύμα, στενά παντελόνια, χιλιάρα μηχανή, μπότες με σπιρούνια....και ίσως ένας από τους πιο έξυπνους ανθρώπους που έχω γνωρίσει ποτέ. Μας είχε όλους στο τσεπάκι του, μας έβγαζε στην παλάμη του και μας έπαιζε όπως ήθελε. Απίστευτο ξεθέωμα το μάθημά του, γυμναστική τρομερή για το μυαλό, αλλά το κέφι κέφι και ο χαβαλές πάντα στο πρόγραμμα για να χαλαρώνουμε όποτε χρειαζόταν. Ίσως ο μοναδικός που ποτέ δεν "ταλαιπωρήσαμε" εν ώρα μαθήματος....γιατί εκτός, ήταν μια άλλη ιστορία! :-)

Ο Καλλιμάνης λοιπόν, είχε μείνει στην ιστορία για τις ασκήσεις του. Δεν φαντάζεστε τι κατέβαζε το μυαλό του! Αυτές δεν ήταν ασκήσεις φυσικής...μυθιστορήματα ήταν! Τα βασιλόπουλα κι οι δράκοι έλειπαν, γιατί κατά τα άλλα έβρισκες τα πάντα....εκτός από τη λύση! Μας είχε σπάσει τα νεύρα, είχαμε ορκιστεί εκδίκηση. Και κάπως έτσι, στο τέλος των 2 χρόνων κοντά του, γεννήθηκε...

Αυτό !

Προτεινόμενη Άσκηση Φυσικής (σε συνεργασία με την Κυρά Βιολογία)

Ένας κυνηγός περπατά αμέριμνα σ'ένα Καναδέζικο δάσος (με αρκούδες και τα συναφή) τραγουδώντας τον Εθνικό Ύμνο των ΗΠΑ. Ένας γιαπωνέζος τρυποκάρυδος τσαντίζεται αφάνταστα που του θύμισαν το Ναγκασάκι και τον τσιμπά στο κατώτερο μέρος του δεξιού οπισθίου. Ο κυνηγός τρομάζει, πονά, μιλεί και κρούζει, του πέφτει το όπλο (και η μαγκιά σαφώς) και οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.
Το όπλο, ένα φλόμπερ του '67, εκπυρσοκροτεί. Η σφαίρα, μεγάλη και βαριά, που προοριζόταν για μεγάλα ζώα ή τον κ. Καλλιμάνη (το ίδιο κάνει) βάλλεται πλάγια προς τα πάνω με αρχική ταχύτητα Vo = 600 m/sec και υπό γωνία θ = 60° από τον ορίζοντα. Τρυπά ακάθεκτη το όζον (άλλη μια τρύπα στις τόσες, ποιός τη χέζει...) και φτάνει στη σελήνη, όπου gΣ = gΓ/4. Εισέρχεται στο βαρυντικό πεδίο της και χτυπά σε μια χαλύβδινη πλάκα στο κεφάλι ενός εγχειρισμένου εξωγήινου, ο οποίος είχε τραυματιστεί στον πόλεμο των άστρων (με τον H. Ford και τους άλλους Τζεντάι !).
Η ίδια σφαίρα ανακλάται και γυρίζει στη γη. Μόλις φτάσει στο έδαφος, σκοτώνει τον Γιαπωνέζο τρυποκάρυδο, το πτώμα του οποίου πέφτει πάνω σ'ένα διακόπτη κυκλώματος RL που δουλεύει με συνεχή τάση (E = 100V, R = 20Ω, L = 0,3H) και τον κλείνει. Μετά από χρόνο t = 5τ όπου τ = R/L, αποκαθίσταται το ρεύμα στο κύκλωμα.
Μέσα όμως στο πηνίο κυκλοφορεί ένα ψάρι. Απορροφά μέρος της ενέργειας του μαγνητικού πεδίου του πηνίου και κάνει βιοφωτισμό. Έτσι, αποβάλλει ένα φωτόνιο (Μφ = 1,6Me) το οποίο και εισέρχεται μέσα σε O.Μ.Π. ενός ηλεκτρομαγνήτη και εκτελεί ταλάντωση. Όμως η ταλάντωση είναι φθίνουσα και μέρος της ενέργειάς της προσφέρεται για την κυκλοφορία ρεύματος Ι ενός βήτατρου.
Ένα ταλαίπωρο ηλεκτρόνιο (το οποίο έχει ξεφύγει από την μη κυκλική φωτοφοσφορυλίωση μιας ορχιδέας που είναι δίπλα) επιταχύνεται στο βήτατρο και ξεφεύγει τελικά με V = 0,8c όπου c η ταχύτητα του φωτός. Μόλις βγαίνει από εκεί και καθώς σκέφτεται τι ωραία που είναι η ζωή πίνοντας μια Ηβη (η πορτοκαλάδα στα ελληνικά), χτυπά μια αρκούδα η οποία έχει καρκίνο του κοχλία (κι έχει φτιάξει ένα αυτί σαν τηλεβόα) και, τέλος πάντων, ο καρκίνος θεραπεύεται.

Να βρείτε:

α) Ποιά η γωνία ανάκλασης της σφαίρας στο κρανίο του εγχειρισμένου εξωγήινου.
β) Σε πόσο προχωρημένο στάδιο βρισκόταν ο καρκίνος της αρκούδας.
γ) Την ηλικία του καπετάνιου που έβλεπε από το πλοίο του το όλο συμβάν.
δ) Γιατί οι κότες δεν πετάνε.
ε) Αν η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα.

2ο στάδιο:

Η αρκούδα αντιλαμβάνεται τον ηδονοβλεψία καπετάνιο, τσαντίζεται (με το δίκιο της!), κολυμπά μέχρι το πλοίο του και, εν ολίγοις, τον αρχίζει στα γαμ.....

Να βρείτε:

α) Πόσο χρόνο ψυχανάλυση χρειάστηκε ο καπετάνιος για να ξεπεράσει το βιασμό από την τσαντισμένη αρκούδα.
β) Τι θα κάνατε εσείς στη θέση της αρκούδας.
γ) Πόσα μέτρα νήμα χρειάστηκε να κατασκευάσει η Αριάδνη ώστε να "φάει" ο Θησέας τον Μινώταυρο.
δ) Γιατί ο Καλλιμάνης βγαίνει πάντα σα χαμένος στις φωτογραφίες.
ε) Γιατί το Super Folie θεωρείται μάπα κρουασάν.
στ) Γιατί πρέπει ο Καλλιμάνης να βασανίζει αδιάκοπα γενιές επί γενεών τα κακόμοιρα τα εκκολαπτόμενα γιατρουδάκια.

Δεδομένα:

- Αρχική ταχύτητα του Γιαπωνέζου Τρυποκάρυδου Vo = 4m/sec
- gΓ = 10m/sec²
- Πυκνότητα της χαλύβδινης πλάκας του εξωγήινου 7gr/ml

Θεωρείται δε δεδομένο κύριε Καλλιμάνη, πως ΔΕΝ θα τη λύσετε, όσα μούσια και μαλλιά κι αν φυτρώσουν στο κεφάλι σας.... ΑΝΤΙΟ ΣΑΣ !!!!!!

7 comments:

ggl said...

Τέτοια λοιπόν ψυχολογικά τραύματα δημιουργούμε.
Ωστόσο, η άσκηση λύνεται σε πέντε γραμμές και σε 10 λεπτά να έχουν παραδοθεί οι κόλλες.

evaki said...

Φτου φτου φτου...πίσω μου σ'έχω σατανά !!!! :-p

Odysseas said...

Τι μου θύμισες τώρα, φροντιστήρια στην 3η λυκείου! Μου φαίνεται σα να ήτανε σε άλλη ζωή, αν και μερικούς από τους καθηγητές τους βλέπω ακόμα που και που (και τους χρωστάω πολλα!)

Άσε για αυτά που σώζονται από μετακομίσεις. Ετοιμάζομαι για την πολλοστή μετακόμιση τα τελευταία 8 χρόνια (και ελπίζω τελευταία για αρκετό διάστημα...) και αναρωτιέμαι τι θα ξεφυτρώσει πάλι!

Anonymous said...

Τι ήταν αυτό που έζησα τώρα η γυναίκα?? Ήμουν και πρωτοδεσμίτισσα και μου 'ρθε κάπως!! Να 'σαι καλά evaki, μου ξαναθύμησες σχολείο και φροντιστήριο!!

Μαύρος Γάτος said...

Εξαιρετικό!!!!

Quelle est votre specialisation (a part les excercises surrealistes), chere confrere?

Σ:)))

evaki said...

Οδυσσέα...καλό κυνήγι χαμένων θησαυρών ;-)

Georgia μου...εγώ να δεις φλασιές που έφαγα! :-p
Και μια που σε βρήκα...για ξαναγράψε γιατί πολύ αραλίκι έχει πέσει !!!

Mr le chat noir...
Psychologue clinicienne...pourrais-je connaître la votre mon cher ? :-)

Μαύρος Γάτος said...

Mais.. psy-chologie appliquee chirurgicalement Σ;))))))))